Hlavní obsah
Článek

Dovolenou v Chorvatsku má Jitka Schneiderová (51) už za sebou a tak prázdniny zasvětí práci. My jsem ji potkali na tiskové konferenci připravovaného muzikálu Rebelové. Ten bude mít premiéru sice až v prosinci, kvůli divadelním prázdninám se ale bude zkoušet na jevišti Hudebního divadla Karlín už o letních prázdninách.

„Když měl ten film premiéru, tak jsem z něj byla nadšená. Objevují se v něm krásné songy, které máme vryté pod kůží. Zároveň se zde objevuje téma okupace a vlivu jiných zemí na tu naši. Tohle téma bude dobré připomenout i mladší generaci. Je důležité si připomenout, že jsme samostatný a svrchovaný stát,“ řekla Super.cz Jitka Schneiderová

Původně činoherní herečka dostává stále více příležitostí v divadle, čemuž se už nikdo nediví. Například v televizní show Tvoje tvář má známý hlas předvedla své pěvecké kvality.

„Karlín miluju proto, že je tady báječný orchestr. Pro mě je vždy skvělým zážitkem, když můžu zpívat s orchestrem. Taky se budu moct hýbat, budu tančit. Jsem ráda, že si můžu zkusit něco nového, co se v činohře neděje,“ říká Jitka, která se v představení zhostí role Alžběty, kterou si ve filmu střihla Soňa Norisová, kterou si pamatujete z kriminálek Policie Modrava či V.I.P. vraždy.

Film Rebelové, natočený v roce 2000, měl premiéru v roce 2001, v roce 2003 byl muzikál uveden v komorní verzi v Divadle Broadway a nyní tedy bude v nové úpravě scénáře i nové scéně uveden na velkém jevišti Hudebního divadla Karlín.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám