Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejtěžší období v životě právě prožívá Radana Labajová. Členka hudebního tria Holki prochází léčbou rakoviny a o svých zkušenostech otevřeně mluví, aby podpořila podobně postižené lidi.

Jako první jsem vás informovali o tom, že rudovlasá zpěvačka musí kvůli vadnému genu podstoupit operační odstranění vejcovodů a vaječníků a následně preventivní odstranění prsu.

Zejména prostřednictvím Instagramu Radana informuje o průběhu své nemoci i o jiných způsobech boje s touto chorobou. „Já vím, že často jsme sami sobě nejlepším lékařem, ale mnohdy jsou indicie v rodině natolik závažné, že je namístě začít se ptát. Nebojte se zeptat, a to klidně více lékařů. Jde především o vás a vaši rodinu. Držím palce všem ženám, které bojují s rakovinou vaječníků,“ napsala zpěvačka ke své fotce zveřejněné na Instagramu, kde pózuje s tyrkysovým odznáčkem. „A když narazíte na někoho s tyrkysovou mašličkou, jakou mám já, míjíte člověka, kterému na osvětě a léčbě spojené s BRCA záleží,“ dodala Radana Labajová, které držíme palce v jejím zápase s chorobou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám