Hlavní obsah
Článek

Víc než dva měsíce měla Natali Ruden (53) uzavřený svůj butik vzdálený jen pár metrů od Staroměstského náměstí. Návrhářka karanténu využila produktivně, i když ze začátku jí přepadaly spíše chmurnější myšlenky a přišla s návrhem s názvem napětí, ve kterém převažuje dramatická rudá barva a ostré kontury. Postupem času se ve své tvorbě zklidňovala.

„Přistoupila jsem k tomu po svém. Rozhodla jsem se začít malovat umělecké návrhy. Nepropadala jsem panice a snažila jsem se zůstat pozitivní,“ svěřila se nám návrhářka, která se obrnila bojovnou náladou.

K většině svých modelů navrhuje designérka rovnou roušky. „Pro nikoho z nás nejsou roušky příjemné. Pokud to bude ale pro dobro věci a díky nim se nebude virus více šířit, tak mají svůj význam,“ říká Natali a dále na toto téma dodává: „Pokud vytvářím model na zakázku, tak přemýšlím, aby k němu byla rouška, popřípadě rukavičky. V tomto trendu budeme pokračovat letos, možná i příští rok.“

V Česku známá návrhářka musela kvůli koronavirové pandemii změnit své cestovatelské, ale i tvůrčí plány. „V těchto dnech měla probíhat moje přehlídka. Ta byla v přípravách. Posunuli jsme to na příští rok. Koncem měsíce uděláme nějaké akce v butiku, protože připravuji novou kolekci pro aktuální situaci. Koncem října máme naplánovanou přehlídku v Národní galerii s názvem Evoluce. Tato přehlídka bude tím pádem odezvou dnešní situace,“ popisuje své plány Natali Ruden.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám