Hlavní obsah
Článek

Její dovolená se nenese pouze v duchu výletů a odpočinku na pláži či u bazénu. Simonu Krainovou (51) okouzlil ostrov Bali, kde pobývá s manželem a přáteli, a rozhodla se poukázat na odvrácenou tvář tohoto exotického ráje, tedy na jeho znečištění. Sama šla příkladem, nasadila ochranné rukavice a od odpadků se svou partičkou čistili pláže.

„Každý z nás si pod pojmem Bali představí ráj, zemi bohů, květů, vůně jasmínu, lidí s neustálým úsměvem na tváři. Takto přesně si Bali ve vzpomínkách patnáct let zpět uchovávám já. K tomuto krásnému odéru kultury bohužel po letech přibyl další – odpad,” napsala o své aktuální destinaci na sociálních sítích modelka a dále si posteskla: „Úsměvy místním z tváří ani po letech nezmizely, avšak fenomén plastu je začíná hodně trápit, protože ohrožuje jejich živobytí, pomalu likviduje podmořský život, znečišťuje ovzduší. Problémem je, že ’zelená’ osvěta se do škol nedostává a místní lidi jsou povětšinou chudí hodní lidé, kteří si přesah této pohromy neuvědomují. Když jsem viděla ty znečištěné pláže a mořský horizont hladiny plný odpadků, cítila jsem vztek i smutek zároveň.”

Krainová objevuje krásy Bali také díky svému kamarádovi Yemimu A.D. Choreograf navštěvuje indonéský ostrov posledních osm let a nejezdí tam pouze za odpočinkem, aktivně totiž podporuje místní komunitu a stará se o skupinu dvaceti dětí. Na základě příkladu kamaráda šla modelka do sebe. „Rozhodli jsme se tedy všichni společně, že k obvyklé podpoře přidáme i ruku k dílu a místní podpoříme úklidem pláží. Nechtěli jsme tímto počinem udělat jenom gesto, víme že jsme ani nespasili část ostrova, ani neobjevili Ameriku, ale ukázat zájem a podporu nám přišlo správné, protože voda je jen jedna a je jedno, na jaké části planety se nachází náš domov. A kdo ví, kde budou chtít na této malé planetě žít jednou moje děti,” dodává Simona Krainová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám