Hlavní obsah
Článek

Pro mnohé, kdo Věru Špinarovou (†65) dobře neznali, přišla její smrt jako blesk z čistého nebe. Ti zasvěcení ale vědí, že fatálnímu srdečnímu kolapsu, kterému po pěti dnech v nemocnici podlehla, předcházelo několik vážných zdravotních komplikací.

Již před rokem měla česká Janis Joplin problémy po koncertním turné s Petrou Janů. Po kolapsu strávila dokonce dva měsíce v nemocnici. Tenkrát tvrdila, že musela pod dohledem lékařů vyležet těžkou virózu.

Nezastavil ji ani další kolaps, který utrpěla před dvěma týdny při vystoupení v Karlových Varech. Tehdy si zapomněla vzít prášky na krevní tlak. „Po příjezdu záchranky se ale znovu postavila na nohy a vrátila se na pódium. Odzpívala ještě dalších osm písniček a působila, že je v pořádku… Víte, ona Věrka milovala pódium. Nechtěla rušit žádné koncerty,” prozradil deníku Blesk promotér zpěvaččiných koncertů Michal Kindl.

Pokaždé, když se Špinarové po zdravotních obtížích udělalo lépe, tak se s nadšením vrátila na koncertní pódia. Do května chtěla se synovou kapelou stihnout celorepublikové turné, do října pak měla jezdit s kolegyní Heidi Janků (61) na společné koncertní šňůře. To už ale bohužel nestihla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám