Hlavní obsah
Článek

Den svatého Patrika se do českých luhů a hájů importoval stejně uměle, jako třeba Valentýn, je ale pravda, že je u nás stále populárnější. Irský svátek si vzal za svůj i Adam Mišík, který má k oslavě tohoto dne ale přece jen hlubší důvody.

„Pro mě je oslava sv. Patrika vlastně dost osobní záležitostí, protože jsem ze čtvrtiny Ir, můj děda byl totiž americký Ir, takže je to taková pěkná symbolika a jsem rád, že si to tady dneska můžeme s přítelkyní užít,” prozradil Super.cz zpěvák, který zářil v první řadě populární televizní show Tvoje tvář má známý hlas.

Tento svátek ve znamení zelené barvy je především o hudbě, tanci a popíjení tmavého piva a whiskey, a tak jsme se Adama ptali, jestli nápoj svých předků umí pít. „Tak už samotná whiskey je nápoj, kterému člověk musí trošku rozumět, aby ho mohl pít a vychutnat si ho. A samozřejmě vždycky je třeba k tomu přistupovat s rozumem,” říká Adam. A přehnal to už zpěvák a herec někdy s pitím? „Jasně, že pár večírků bylo, ale že bych si vzpomněl jenom na jeden, to říct nemůžu, bylo jich určitě víc.”

Mišíka jsme se také ptali, jak se po propité noci dostává rychle do formy. „Tak do formy se dokáže celkem snadno dostat asi každej,” směje se a jedním dechem dodává: „Horší je pak dostat se zase nazpátek do původního stavu, a tam já tedy žádné rady moc nemám, tím si člověk musí projít a protrpět těžké ráno sám.”

Reklama

Další články

Načítám