Hlavní obsah
Článek

Nefunguje pouze v muzikálech, ale svým fanouškům připravil i videoklip ke své autorské písni. Řeč je o Romanu Tomešovi, kterému se do obrazového ztvárnění písně Máj podařilo dostat nejen držitelku Oscara Markétu Irglovou, která žije trvale v zahraničí, ale také české herecké legendy Ivu Janžurovou (82) a Jiřího Bartošku (77).

Jak se dali zpěváci dohromady? „Markéta je mi blízká tím, jak přemýšlí a tvoří, všechno řeší srdcem. Shodou okolností se dobře znám s režisérem klipu Tomášem Krejčím, který nás propojil. Poslechla si písničku, kterou jsem napsal, a souhlasila se spoluprací,” uvedl s nadšením Roman.

Irglová nejdříve natočila svůj part na Islandu a až v Praze se píseň míchala dohromady. „Byl to takový malý zázrak. Všichni jsou časově velmi vytížení,” nechal se slyšet autor písně Roman Tomeš.

„Jiří Bartoška si s námi písničku Máj zazpíval už na květnové Šansonieře Marušky Doležalové. Mám ve zvyku učit zpívat publikum refrén a tehdy se nám ho podařilo rozezpívat. Když jsem pak Bartošku oslovoval pro spolupráci, bylo to pro mě díky tomu snazší. Ivu jsem oslovil v divadle Kalich, kde se občas potkáváme. Musím říct, že si všech tří nesmírně vážím za to, s jakou pokorou a láskou fungují,” dodal dojatě Roman Tomeš.

Reklama

Další články

Načítám