Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Tonya Graves byla jednou z hvězd, které vystoupily během finálového večera kadeřnické soutěže Aichi 2016. Vzhledem k prostředí, kde se to hemžilo vlasovými profesionály, jsme se zpěvačky Monkey Business a bigbandového New Orchestra of Dreams Štěpána Smetáčka museli zeptat, jestli je pro ni jako pro černošku složité nechat si v Čechách upravovat vlasy.

„Naštěstí mám svou kadeřnici, která je taky černoška. Stará se snad o všechny černochy v Praze a nejen o ně,” uvedla Tonya, která se po přestěhování z Ameriky do Evropy potýkala s problémem, jak najít vhodného kadeřníka. „Moje vlasy jsou jiné. Chtěla jsem chodit k pánskému holiči, protože pánské vousy jsou nejbližší typu mého vlasu. Nechtěli mě přijmout, prý dělají jen pány,” dodala zpěvačka.

Graves si nechává narůst vlasy, aby se přiblížila vzhledu známé americké aktivisty a feministky Angely Davis. „Chtěla bych mít afro, to bude ale trvat, musím být trpělivá,” řekla Tonya, která v životě s vlasy už mnohokrát experimentovala. „Byla jsem blondýna, měla jsem i fialové vlasy,” vyjmenovala Tonya Graves a jedním dechem dodala: „Ani bych si nebarvila vlasy, ale začínám šedivět, a tak si nechávám barvit vlasy hennou.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám