Hlavní obsah
Článek

Organizátoři české premiéry celovečerního dokumentu Dior a já si nemohli vybrat lepší osobu, která měla před diváky v kině Lucerna uvést snímek, než je Aňa Geislerová (47). Módní ikona byla jednou z mála Češek, ba dokonce možná jediná, která byla přítomna na dnes už legendární přehlídce první haute couture kolekce z dílny nového uměleckého ředitele Rafa Simonse.

„Byl to jeden z nejsilnějších zážitků, které jsem kdy v módě měla,” zavzpomínala herečka na prezentaci kolekce pro podzim a zimu 2012 a dále uvedla: „Bylo to už tím samotným očekáváním. V sálech, kterými jsme procházeli, byly tuny a tuny čerstvých květin. Chtěla jsem ty stěny okousávat, nebo se na nich válet. Dalším zážitkem byla cedulka na sedadle Miss Dior Aňa Geislerová, mám to vyfocené. A kolekce byla skvostná,” vzpomíná Aňa.

Herečka byla opravdu unesená z květinové výzdoby, všechny kvítky byly po dobu dvou dní opečovávány armádou floristů. „Je pravda, že celé zdi byly pokryté poupaty a rozkvetlými květy. Představuju si, že v těch osmi týdnech rekordní přípravy přehlídky, kdy se kreslilo, stříhalo, špendlilo a žehlilo, se muselo čekat, aby vystavené kytky byly ve správném momentu rozpuku,” vzpomíná herečka, kterou během prezentace kolekce nejvíce zaujaly šaty v barvě holubičí šedi s tulipánovitou sukní zdobenou korálky. „Ten model vypadal asi tak, jako když vyhodíte do vzduchu hrst konfet a z nich se promění naprosto dokonalé princeznovské šaty.”

Reklama

Další články

Načítám