Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V zákulisí karlovarského filmového festivalu se pohybuje už řadu let. Jako tisková mluvčí spolupracuje Uljana Donátová s Jiřím Bartoškou (77) už jednadvacet let. A k práci pro filmaře začala také sama psát. V rámci 55. ročníku pokřtila svoji třetí knihu a za kmotra jí nešel nikdo jiný než festivalový prezident.

"Jsem ráda, že si tuhle drobnou protekci můžu užít. Pan Bartoška byl tak laskav, že se ujal už kmotrovství mé první knížky, když se křtila druhá, byl v zahraničí a teď se mi jako kmotr opět vrátil, a pokud bude chtít, může křtít i všechny další," smála se Uljana, která se věnuje psaní románů o ženských hrdinkách určených opět spíše ženám.

Po knihách Taková ženská jako já a Matka v trapu nyní vydala Matku s ručením omezeným, o jejímž obsahu promluvila do našeho videa. Nás zajímalo, zda, když už se pohybuje roky ve filmařském prostředí, neuvažuje i o zfilmování některého ze svých děl. A je to prý na dobré cestě.

"Mám v okolí hodné producentky, které mi nějakým způsobem dávají prostor. Zatím jsme v začátcích, ta ambice tady je a strašně bych si to přála," svěřila Donátová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám