Hlavní obsah
Článek

Organizátoři 54. mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech v úterý oznámili hlavní hvězdu letošního ročníku. Je jí herečka známá z filmů Hodiny, Hannibal, Daleko do nebe, Hranice lásky, Hříšné noci, Pořád jsem to já, Všechno, co mám nebo nověji Gloria Bell a desítky dalších - Julianne Moore (63).

Z rukou prezidenta Jiřího Bartošky (77) si Moore převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Do Karlových Varů herečka dorazí spolu se svým manželem, scenáristou a režisérem Bartem Freundlichem. Na festivalu spolu představí snímek After the Wedding, jenž měl premiéru na festivalu Sundance.

S Freundlichem je Moore od roku 1996, kdy ji režíroval ve filmu Otisky prstů. Vzali se v roce 2003 a mají spolu dvě děti, jednadvacetiletého syna Caleba a sedmnáctiletou dceru Liv.

Křišťálový globus za přínos československé kinematografii převezme kameraman Vladimír Smutný, jak již bylo dříve oznámeno.

Do Varů se také po dvou letech vrátí Casey Affleck. Ten zde představí film Světlo mého života, který režíroval a zahrál si v něm hlavní roli. Na závěrečném ceremoniálu pak převezme ocenění herečka Patricia Clarkson (Ostré předměty).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám