Hlavní obsah
Článek

Stačilo pár dní v červenci a vydělal částku, na kterou by obyčejný Čech musel pracovat i padesát let! Řeč je o Jiřím Bartoškovi (77), herci a prezidentovi karlovarského filmového festivalu. Právě coby majitel pořádající agentury letní největší společenské události odešel loni s čistým ziskem sedm miliónů korun!

„Padesátý ročník festivalu se nesl ve znamení kulatého jubilea festivalu, a proto byla jeho struktura přizpůsobena režimu oslav tohoto výročí,“ uvedl Bartoška podle E15 ve výroční zprávě festivalu, kde chválil i nadšení diváků a jejich pozitivní reakce na festivalové změny.

Ještě před třemi lety přitom skončil festival v třímiliónovém minusu, výsledky za letošek ještě nejsou známy.

Jiřímu Bartoškovi, který momentálně opět exceluje v kinech ve velmi úspěšné pohádce Anděl Páně 2, ale není důvod závidět. Po sametové revoluci filmový festival v Karlových Varech vzkřísil a věnuje mu většinu svého času v průběhu roku, dříve se mu také navíc dařilo přivážet velké množství zahraničních filmových hvězd. Peníze si tak určitě zaslouží.

Loňský zisk je nejvyšší v historii, organizátoři samozřejmě doufají, že spíš poroste, než aby se naopak snižoval, nebo aby znovu skončili v červených číslech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám