Hlavní obsah
Článek

Kriminalistu Jiřího Bartošku (77) z Mordparty v neděli na televizních obrazovkách vystřídá jeho mladší kolega David Matásek (53) coby macho, chlap jako hora a detektiv, který se s ničím moc nemaže.

Zatímco Jiří Bartoška má v Mordpartě čtyři parťáky, David Matásek dostane v novém seriálu Polda jen jednoho, Igora Orozoviče. A oba tvoří dokonalý extrém – Matásek se strništěm a v sepraných džínách a křiváku snad i spí, Orozovič je vždy elegantní, ve vyžehlené košili, kravatě a saku.

„I na cizí svatbu přijde zase voháklej v tom svým ikonickým, trošku zapraným oblečení, takže tak. Nevím, já si myslím, že lidé mají chodit s nějakým šmrncem a nestydět se za to, že jsou ženy, nebo že jsou muži,“ říká David Matásek.

Na rozdíl od Bartošky, který nemá v dnešním světě s mobily, počítači, internetem nebo Facebookem problém, je Matásek totálně mimo! Po 20 letech v kómatu, do kterého upadl v roce 1995, kdy mobily a technika byly jen pro vyvolené, vyhazuje autonavigaci z okna a o mobilu tvrdí, že je na tužkové baterky.

„Polda pracuje spíš očima a instinkty, než aby si potřeboval všechno vyhledat na internetu. Zažil jsem vytáčení přes pevnou linku, ale je zase dobrý takový věci si pamatovat, protože pak to oceníte a nejste tolik překvapený, když náhodou zrovna ten super rychlý internet nejde, tak si počkáte, protože v té době to bylo úplně běžný,“ říká Matásek.

A co herec ještě o své roli prozradil? „Mám dojem, že v dnešním korektním světě, kdy musíme hlídat mantinely, abychom se někoho nedotkli, by se o takovém chlapovi řeklo, že je macho, to bezesporu. On se prostě nehlídá, když se mu nějaká ženská líbí, tak jí to buď řekne, nebo ji poplácá po zadku. Na nějaké velké nenápadné tanečky moc není. Má to tak obecně ve vztahu ke světu, je velice přímočarý, což se dneska moc nenosí,“ popisuje svou postavu poldy Matásek.

Zatímco Bartoška je zdrženlivý, Matásek je macho, chlap, který se toho nebojí. „Tenhle chlap se s tím tak úplně nemaže, není to úplně ideální, bůhvíjak věrný manžel. Je to alfa samec úplně jednoduchého ražení v téhle oblasti. To je způsob komunikace se světem ve stylu: já jsem tady, tohle je moje teritorium, to jsem si tady občural, tak to je moje a hotovo, do toho já už nikoho nepustím. Na druhou stranu v té přímočarosti je určitý půvab, není skrytý nevěrník nebo podrazák, to určitě ne,“ dodává David Matásek.

Bartoška i Matásek ale mají jedno společné – sexy strniště a obrovské charizma. Který z nich se vám jako kriminalista líbí víc?

Který herec se vám jako kriminalista líbí víc?
Jiří Bartoška
56,6 %
David Matásek
43,4 %
Celkem hlasovalo 4247 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám