Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Břevnovském klášteře se konalo poslední rozloučení s kapelníkem legendárního souboru Patrola Šlapeto, dramaturgem České televize a scenáristou Radanem Dolejšem, který v lednu náhle zemřel ve věku 57 let.

Poslední sbohem mu kromě rodiny přišla dát řada přátel i kolegů včetně režiséra Jiřího Adamce (76). „Byl to člověk nápaditý, pracovitý a skromný. On stával obvykle u začátku všech nápadů, byl ten, který dané věci dával duši, já tvář. Vytvořili jsme celou sérii projektů pro Petra Novotného, několik silvestrovských nocí na TV Nova, které nemají obdoby. S odchodem blízkého člověka se smiřuje těžko, ať je ten odchod náhlý, nebo pozvolný, odchod Radana Dolejše byl pro mě šok,“ nechal se slyšet Adamec.

Dolejše velmi dobře znala i prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová (52). „Společně jsme spolu dělali deset nebo víc koncertů Kapky naděje, kterému dělal dramaturgii, dělal také koncert Karla Svobody 65. Věděla jsem, že byl Radan nemocný, ale toto byla čára přes rozpočet. V poslední době jsem s ním bohužel nemluvila,“ litovala Pizingerová.

Na Dolejše vzpomínala i někdejší atletka Helena Fibingerová. Známý dramaturg se totiž podílel na slavnostních vyhlášeních Atleta roku. „Měla jsem ho velmi ráda, byl velmi schopný, a byl to opravdu člověk se srdcem na svém místě, který mi bude strašně moc chybět,“ řekla Fibingerová.

Dolejš v minulosti působil jako dramaturg a scenárista zábavních pořadů na Nově, České televizi i Primě. Pod jeho taktovkou vznikaly i scénáře velkých koncertů, například 70. narozeniny Karla Gotta. Naposledy byl podepsán pod předáváním cen Trilobit na ČT Art. Lidé si ho ale pamatují především jako kapelníka a kytaristu legendární kapely Patrola Šlapeto. Ač se potýkal se zdravotními problémy, trpěl těžkou cukrovkou, jeho náhlou smrt nikdo nečekal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám