Hlavní obsah
Článek

Pětinásobná držitelka nejprestižnějších českých filmových ocenění i herečky, které příliš neznáte. Na Českém lvu bude o křišťálovou sošku za nejlepší ženský výkon bojovat pět půvabných dam. Které fandíte nejvíc, můžete hlasovat v anketě níže.

Bezpochyby nejvýrazněji medializována byla tři díla. Jednak snímek Havel, kde roli první manželky prezidenta Václava Havla ztvárnila Aňa Geislerová (47). Ta už má doma pět lvíčků, tři z toho za hlavní role ve filmech Želary, Kráska v nesnázích a Nevinnost. Hodně se mluvilo i o filmu Bábovky, za nějž byla díky roli prostitutky nominovaná Jana Plodková (42), která už má doma ocenění za historického Protektora.

Nominace za celovečerní dokument o sexuálních predátorech V síti, který se stal celospolečenským tématem, byla i podle vlastních slov Terezy Těžké (28) nečekaná.

Svého třetího lva má šanci získat Jenovéfa Boková (31), a to za televizní film Herec. A koho možná neznáte vůbec? Jde o poslední z pětice, Magdalénu Borovou, divadelní herečku, nominovanou za hlavní roli ve filmu Krajina ve stínu.

Jak všechno dopadne, se dozvíme už dnes večer v přímém přenosu České televize.

Která z hereček by měla vyhrát Českého lva?
Jenovéfa Boková
56,2 %
Magdaléna Borová
8,6 %
Aňa Geislerová
16,2 %
Jana Plodková
9,5 %
Tereza Těžká
9,5 %
Celkem hlasovalo 7414 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám