Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Před pár lety byla nejlépe placenou herečkou a za své role sbírala jednu cenu za druhou. Žádný sen ovšem netrvá věčně. Stačilo jedno špatné rozhodnutí a Jennifer Lawrence (33) se ocitla mezi odpadlíky.

Její úspěch byl naprosto nevídaný. První nominace na Oscara se Jennifer dočkala jako dvacetiletá za drama Do morku kosti. Vycházející herecká naděje se brzy zařadila mezi hollywoodské hvězdy. V roce 2013 převzala Oscara za Terapii lásku, následující rok byla nominovaná za Špinavý trik a rok poté za Joy. K tomu si navíc zahrála ve čtyřech dílech Hunger Games a stala se nejlépe placenou herečkou.

Jako dvacítka dosáhla úspěchu, o němž drtivá většina jejích podstatně starších kolegyň jen sní. Dalším trumfem mělo být mysteriózní drama matka!, během jehož natáčení se herečka sblížila s renomovaným režisérem Darrenem Aronofskym. Jejich společný film se sotva začal natáčet a v Hollywoodu se už mluvilo o příštích oscarových favoritech.

Opak se ale stal pravdou. Američtí diváci filmu udělili nejhorší možné hodnocení a v kinech neuspěl. A aby toho nebylo málo, Jennifer Lawrence s ním místo Oscara aspiruje na Zlatou malinu za nejhorší hlavní ženskou roli. Šanci na anticenu za nejhorší režii má i Aronofsky, který dříve sklízel obdiv za Černou labuť a Rekviem za sen.

Pokud Jennifer Zlatou malinu opravdu získá, zařadí se mezi vzácné výjimky, které mají ve sbírce Oscara i jeho pravý opak. Patří mezi ně Halle Berry (57) (Ples příšer / Catwoman), Sandra Bullock (59) (Zrození šampióna / Slečna zamilovaná) či Leonardo DiCaprio (49) (Revenant / Muž se železnou maskou).

Hvězda Hunger Games není jedinou držitelkou Oscara, která loni na filmovém plátně nezazářila. Nominaci na Zlatou malinu mají i Russell Crowe, Anthony Hopkins, Kim Basinger, Goldie Hawn a Susan Sarandon.

Reklama

Další články

Načítám