Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Herec z kultovního sitkomu o šestici newyorských kamarádů byl stejně jako jeho kolegové dlouho spojován s jedinou rolí. Davidu Schwimmerovi se teď konečně podařilo zbavit se nálepky Rosse.

Úspěšný seriál herce zaměstnával dlouhých deset let a udělal z nich jedny z nejlépe placených osobností televizní obrazovky. Když ovšem Přátelé v roce 2004 skončili, jejich sláva opadla. Výjimkou byla jen Jennifer Aniston (55), která se prosadila v romantických komediích.

Představitel Rosse od těch časů snad vůbec nezestárl. David Schwimmer se letos dokonce dočkal nominace na televizní cenu Emmy, a to díky sérii American Crime Story, v níž ztvárnil Roberta Kardashiana. Role dnes již nežijícího otce Kim Kardashian (43) a jejích sourozenců mu sice vítězství nepřinesla, ale přesto mohl být spokojený. Mezi jména nominovaných herců se totiž vrátil jednadvacet let poté, co o cenu usiloval s Přáteli.

David Swimmer se na ceremoniálu, kde se trofeje místo něj dočkal Sterling K. Brown ze stejné televizní série, pochlubil manželkou Zoe Buckman. Atraktivní brunetka herci, jehož věk počátkem listopadu dosáhne padesátky, před čtyřmi lety porodila dcerku Cleo.

Reklama

Další články

Načítám