Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zdravotní problémy ji provázely celý rok a ani na Vánoce to není lepší. Herečka Jaroslava Obermaierová (78), kterou známe jako drbnu Nyklovou z nekonečného seriálu Ulice, už sotva stojí na nohou. "Stále čekám, zda se moje zdravotní pojišťovna umoudří a povolí mi lék, který mi jediný může pomoct," svěřila Super.cz.

Háček je ovšem v tom, že lék, který herečka potřebuje a schvaluje ho posudkový lékař, stojí čtvrt miliónu korun. "Mám sesedlých, respektive nalomených asi pět obratlů, které mi tlačí na břicho. Funguju tak po dvou hodinách po probuzení, než vůbec dokážu vstát a chodit. Na neustálou bolest jsem si už skoro zvykla," vyprávěla nám na vánočním večírku divadla Broadway, v němž účinkuje, a kam ji doprovodil syn Jaroušek.

Herečka musela zrušit i část pracovních povinností, takže nemá peněz nazbyt. "Musela jsem omezit hlavně zájezdová představení, protože nevydržím tak dlouho v autě. Pár představení v Praze jsem odehrála, ale nebylo jich moc. A Ulici točím. Drbna Nyklová se opře o pult a mluví, tak jen doufám, že mi ve scenáři nebudou muset připsat vozík," věří Jarka.

"Na svůj lék pořád čekám jako ukázněná pojištěnkyně. Problém je, že jsem nemocná a bolavá, ale chybí mi dvě desetiny do tabulek. Takových lidí je hodně a já se domnívám, že ty tabulky by neměly být tak striktní a posudkoví lékaři by si měli ty pacienty pozvat a podívat se na ně. To je můj názor. Ne, aby mi řekli, ať si na léky najdu sponzora," míní Obermaierová, na kterou už chtěli kolegové z divadla, například Tereza Kostková, uspořádat sbírku, ale zatím to odmítla.

Doma Jarce pomáhá syn a také kamarádi. Vánoční cukroví dostala, kapra prý usmažit zvládne. "A pokud jde o úklid, tak zastávám podání mojí kamarádky Martiny Hudečkové. Říká, že před Vánocemi se neuklízí, jen se špína musí nazdobit. A po Novém roce se teprve uklidí. Na to si pak někoho zavolám," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám