Hlavní obsah
Článek

Manželka Michaela Hořejší Michalu Horáčkovi v roce 2011 porodila dceru Julii, kterou příliš často nevídáme. Nedávno ovšem celá rodina vyrazila na Letnou. Nejen kvůli pěknému počasí na procházku, důvod byl ještě jeden.

Byla jím podpora benefičního Běhu pro Paraple, jehož se účastnilo mnoho známých tváří, které jsou s Parapletem dlouhodobě spojeny. Zdeněk Svěrák (88) například, Jaroslav Uhlíř (78) či Marcela Augustová.

Čtyřletá Julie Horáčková od doby, co jsme ji viděli naposled, před necelými dvěma lety, hodně vyrostla. Tak velká, aby ji maminka neunesla na ramenou, odkud sledovala tátu, když byl na pódiu, ale zatím není.

Horáček byl jedním z iniciátorů vůbec prvního Běhu pro Paraple. „Ten běh byl původně iniciován tím, že v roce devadesát devět jsem se s někým vsadil, že uběhnu pět kilometrů rychleji než on. Hodně jsem nad tím tehdy přemýšlel, jak to provést, bylo to o větší sumu peněz. Potom jsem si říkal, proč já nad tím vůbec přemýšlím. Vůbec to není důležitý, podstatný je, že my vůbec můžeme běžet. To spousta lidí nemůže,“ osvětlil vznik akce. Na internetových stránkách se lze dočíst, že šlo o 100 000 korun, které Horáček vyhrál a věnoval na konto Centra Paraple.

Kromě Julie má Horáček z předchozího manželství ještě dceru Ruth a syna Filipa.

Reklama

Další články

Načítám