Hlavní obsah
Článek

Ani po šedesátce, kterou oslavil v prosinci, houslista Jaroslav Svěcený (63) rozhodně na módu nerezignoval. A navíc na rozdíl od mnoha jiných hudebníků má kliku, že díky své manažerce Monice Trávníčkové, s níž byl spojován nejen po pracovní stránce, dost koncertuje, takže diváci mohou aspoň online sledovat, jak mění saka jako chameleon podle hudby, kterou hraje.

"Bez hraní bych měl šílený absťák, jsem člověk, který musí pořád něco dělat," řekl Super.cz, když jsme si povídali před přímým přenosem koncertu k poctě argentinského skladatele Ástora Piazzoly, který je prý označován za hudebního Maradonu. K rytmům sladil i sako. "Tohle je úplně nové a říkal jsem si, že se k hodně emotivním skladbám hodí," mínil virtuos.

Zajímalo nás, kolik sak na hraní střídá. "Mám jich osm, trošku na tom ujíždím, to se přiznám. Tedy osm takových specifických. Pak mám ještě hodně konzervativní na společenské příležitosti. Ale v tomhle se mi hraje dobře, je trochu strečové, tak nemám pocit, že bych v tom byl svázaný," vysvětlil.

Strečový materiál je ostatně potřeba nejen proto, aby měl rozmach při hraní. Svěcený totiž zabojoval i s postavou. "Nejdřív to bylo takové hodně rozšířené, pak se to zase smrsklo. Ale já teď fakt dost posiluju, jsem takový nabitý energií, takže mám malinko větší ramena, než jsem míval. A budu v tom ještě pokračovat, takže je možné, že za dva měsíce, ne, že budu Rambo, ale budu potřebovat o číslo větší," maká na sobě Svěcený, který bude mít spolu s dalšími účinkujícími další koncert už 21. března, den po oficiálním začátku jara.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám