Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Folkový bard, zpívající básník, miláček miliónů. Taková přízviska lidé dávají nejúspěšnějšímu hudebníkovi Česka za posledních dvacet let Jaromíru Nohavicovi (70). Možná ale přijde o pár příznivců, kteří kromě něj zbožňují i Lucii Bílou (57). Přečtěte si, co o ní zpívá!

Nohavica na letošních koncertech představuje písničku Mě snad jebne, což je jakýsi protestsong naštvaného ostravského chlapíka, který nestíhá sraz s partnerkou a cestou za ní všechno okolo komentuje. Takže i rozhlasové vysílání.

„Z rádia tu zpívá Bílá, to vám povím, to je síla, řve, jak by ju mordovali, kde tu manekynu vzali?“ pěje Nohavica a lidé v sálech se bortí smíchy.

Od lidmi zbožňovaného Jarka ale nikdo nemůže čekat, že by šlo o urážku. Do písničky chtěl prostě převést frustraci obyčejného ostravského týpka, který nadává na všechno okolo. Tedy i na Bílou, která mu přes rozhlasový éter náhodou přijde do rány.

Soudě dle reakcí lidí, včetně Pražáků, kteří song ocenili při Jarkově nedělním vystoupení Kabaretu BO! v stověžaté matce měst, se možná z jinak pěvecky nesmírně těžké písničky stane brzy hit!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám