Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S poskytováním rozhovorů pěvecký bard Jaromír Nohavica (70) šetří jako se šafránem, proto jsme nemohli nevyužít jeho dobrého rozpoložení před premiérou filmu Muzzikanti, v němž si zahrál, a chvilku jsme si s ním na kameru povídali.

Byla to jeho třetí větší filmová role, hlavní si zahrál naposledy před patnácti lety ve snímku Rok ďábla. "Přemlouvání bylo vlastně velmi jednoduché. Scenárista Petr Šiška napsal do filmu postavu, která se jmenuje Jaromír Nohavica, a já si uvědomil, že nikomu jinému toho písničkáře hrát nedám. Nikdo jiný by se mi nezdál," vysvětlil nám Nohavica, který si natáčení pochvaloval. "Bylo to náročné, ale zároveň zábavné," mínil.

Sám sebe si vlastně zahrál i v Roku ďábla. "A sám sebe vyhozeného z hospody jsem hrál i ve filmu Zvláštní bytosti režiséra Fero Feniče. Takže mám za sebou vlastně tři role a v každé je ten Nohavica lepší a lepší," smál se.

Spokojený je i po dalších pracovních stránkách. "Můžu koncertovat, lidé na koncerty chodí. V Ostravě jsme otevřeli divadélko, klub Heligonka, kam lidi pravidelně chodí, a máme vyprodáno. Ještě mi to trošku myslí, chodí, co víc si přát," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám