Hlavní obsah
Článek

V kostele svatého Václava v Kladně – Rozdělově se v pondělí konalo poslední rozloučení s legendárním sportovním moderátorem, novinářem a publicistou Otakarem Černým (†77). S dlouholetým šéfredaktorem sportovní redakce se loučila rodina, a především kolegové z České televize – Robert Záruba (56), Michal Dusík nebo Pavel Čapek. Ze sportovců nechyběl ani Jaromír Jágr (52), který měl k Černému coby „Kladeňák“ také blízko.

„Na Otu se nedá vzpomínat se zármutkem, musí se vzpomínat spíš na všechny ty veselé momenty, protože to byl člověk, který se rád smál a nádherně se smál očima. Nebýt Oty Černého, tak sportovní program České televize nevznikl vůbec, nebo mnohem později,“ zavzpomínal nedávno pro Super.cz moderátor Michal Dusík.

Také pro Roberta Zárubu byl odchod Černého velkou ranou. „Muž, který rád posouval hranice, nic neměl za nemožné a pomohl objevit mnoho velkých věcí: nápaditý jazyk sportovní reportáže, krátké otázky, televizní debaty, sportovní kanál a Jardu Jágra. Emeritní/navždy šéfredaktor naší redakce,“ nechal se slyšet Záruba.

Otakar Černý se nevěnoval jen sportovnímu zpravodajství. Po revoluci patřil k průkopníkům politických debat. Diskuse s politiky v pořadech Debata a Co týden dal byly velmi populární.

Reklama

Další články

Načítám