Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už jako dítě hrál hokej za Kladno. Dnes už se Jaromír Jágr (52) ale nepohybuje výhradně na ledové ploše, ale objevuje nové sporty. „Pro hokej jsou důležité doplňkové sporty. Posilování v posilovně nevnímám jako sport, ale dělám ho aktivně. Dříve jsem dělal tenis a teď se věnuju jízdě na kole,“ svěřil se Super.cz Jágr, který doslova ujíždí na kole. „Jsem těžký, a tak pro mě běhání není vhodné. Kolo je ideální.“

Trénink na ledě je pro Jaromíra stále důležitý. „Cvičení na kole a v posilovně pomůže tělo posílit, ale nezapojím ty svaly v úhlu, který právě potřebuji,“ vysvětlil hokejista na představení chytrých hodinek, kterým propůjčil svou tvář.

Přestože si je Jágr vědom toho, že běh není pro jeho tělo ideální způsob pohybu, udělal výjimku a šel si zaběhat se svou současnou partnerkou Dominikou Branišovou (26). Nedopadlo to ale nejlépe.

„Naposledy jsem běhal aktivně, aby mi to něco dalo, před pětadvaceti lety. Když jsem to šel znovu zkusit, cítím všechny svaly. Cítím ohromnou bolest a mám problém sejít ze schodů,“ řekl s potutelným úsměvem.

Hokejový velikán si musí hlídat váhu a s postupem let je to čím dál náročnější. „Odmalička byl můj metabolismus skvělý. Samozřejmě se mi věkem metabolismus zpomaluje a pálení není tak rychlé. Problémy mám, ale díky hokeji, který je náročný a jsme oblečení, hodně spálíme,“ dodal.

O Jágrovi se říkalo, že nedokáže žít bez buchet od maminky Anny. Tento moučník ale u hokejové legendy dávno nevítězí. „Jím hodně bez lepku a bez cukru. Miluju ale sladké, a tak jsou pro mě největší hřích oplatky, trojhránky,“ usmívá se Jaromír.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám