Hlavní obsah
Článek

Na divadelních prknech není nováčkem, do širšího diváckého povědomí se ale dostal teprve loni díky seriálu Četníci z Luhačovic, kde hrál jednu z hlavních rolí. Teď mohou televizní diváci a divačky Roberta Hájka vídat zase pravidelně na obrazovkách v seriálu Inspektor Max, kde je hlavním parťákem slovenského hereckého barda Juraje Kukury.

I tentokrát mužně vypadající pětadvacetiletý herec vzbuzuje u diváků spíše sympatie. „Filip je milý chlapec z Ostravy, se silným smyslem pro spravedlnost, takže se rozhodne jít na pražskou kriminálku. Myslí to dobře, je to obyčejný kluk, možná trošku citlivější a vnímavější vůči určitým věcem,“ řekl o své postavě Robert.

Ke své druhé velké televizní roli se, jak sám přiznal, dostal doslova náhodou. „Původně měl tuto postavu hrát Jirka Mádl, ale protože onemocněl, sehnali na poslední chvíli mě,“ dodal Robert, kterého si můžete jako dětského herce pamatovat například z filmu Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko.

Maminkou Roberta, kterého můžete vidět také na prknech Městských divadel pražských i dalších divadelních scénách, je herečka Jarmila Švehlová (68). Tu si můžete pamatovat z nespočtu televizních pohádek a inscenací.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám