Hlavní obsah
Článek

Pamatujeme si ji z pohádek a televizních inscenací, její hlas známe důvěrně z dabingu, v současnosti ji však velmi zaměstnává malování! Představitelka princezen a řady dramatických postav na divadle Jarmila Švehlová (68) nedávno své nejnovější obrazy vystavovala na vernisáži v Želeči u Tábora.

„Měla jsem zde tvorbu z poslední doby, ale i několik starších věcí. Výstava měla velmi dobrý ohlas. Jen na vernisáž do obrazárny, která se nachází v úžasném prostoru galerie zrekonstruovaného Špejcharu, přišlo přes sto třicet návštěvníků,“ řekla Super.cz autorka, jejíž obrazy byly tentokrát tematicky zaměřené na krajinomalbu, nebe a moře.

Kromě malování hraje v divadle a s dcerou Marianou si Jarmila založila Hereckou šatnu, v rámci které pořádají herecké kurzy pro neherce. „Jedná se především o zábavně prožitý den, během kterého necháváme zájemce nahlédnout do tajů herectví,“ říká Jarmila. „Přihlásit se může úplně každý, kdo si chce hravou formou zlepšit mluvený projev, trochu odbourat strach z vystupování na veřejnosti nebo si prostě jen zkusit zahrát,“ dodává.

Po letech se hlas dabérky takových hvězd, jako byly Liv Ullmann nebo Kim Novak, s níž Jarmilu pojí malířská vášeň, vrátí do Divadla na Vinohradech, kde před lety v řadě rolí excelovala.

„Druhého října se chystá premiéra kouzelnické show Michala Nesvedy Nekonečno snů. Já jsem k celému představení namluvila voice over, takový hlas shůry, který ho provází celým představením,“ dodala herečka, kterou můžeme vidět například v konverzační komedii V Paříži bych tě nečekala, tatínku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám