Hlavní obsah
Článek

Byly doby, kdy tahle dáma měla monopol na role půvabných princezen v televizních pohádkách a šla z role do role. Před lety Jarmila Švehlová (68) zářila na divadelních prknech i televizní obrazovce. Už kolem dvacítky šla z role do role a zářila v hlavních rolích pohádek Panenka z vltavské tůně (1976), O Všudybylovi (1976), O líném Honzovi (1977) či Paví král (1978).

Všichni si ji ale dodnes pamatujeme především jako rozmarnou princeznu Babetku, která nesnáší nudu, miluje tatínka a ráda se čančá z hudební pohádky Co takhle svatba, princi? (1985). Kolem revoluce se půvabná herečka začala pomalu z očí veřejnosti vytrácet. „Vdala jsem se a začala rodit děti. Postupně jsem z divadla tak nějak vyšuměla. Ale určitě toho nelituju. Mám báječnou rodinu,“ svěřila Super.cz maminka dcery Mariany a syna Roberta.

A co herečce, kterou můžete vidět v představení Hodný pan doktor, dělá radost? „Strašně mě potěšilo ocenění mého táty, který dostal cenu Thálie za celoživotní mistrovství v opeře. V červenci mu bude devadesát. V Národním divadle strávil třiatřicet let, zpíval v Carnegie Hall i ve Státní opeře ve Vídni. Miloval hlavně mozartovské role a měl nádherné belcanto. Oficiálně se mu dostalo prvního ocenění až 25 let po odchodu z divadla. Tak to holt v Čechách bývá,“ posteskla si herečka.

Kumštýřská tradice má v rodině Jarmily Švehlové další pokračovatele. „Můj syn Robert svého dědečka rozhodně nezapře. Jak podobou, tak hudebním nadáním. Jako malý kluk si zahrál ve filmu a nakonec se herectví věnuje naplno. Teď jej můžete vidět hned v několika představeních Městských divadel pražských,“ prozradila Super.cz paní Jarmila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám