Hlavní obsah
Článek

Vily u moře a milióny na kontě? Kdeže! Těch, kteří si v českém šoubyznysu takto žijí, je jen pár. Většina na tom bude úplně jinak. Přečtěte si, co o tom říká jeden český zpěvák a podívejte si jeho videoklip, který se tématu hodně týká!

Řeč je o skladateli a zpěváku Jarku Šimkovi (50). Ten natočil prosluněné video k songu Vše, co chci, mám, který považuje za svou upřímnou zpověď.

„Bohatství nemám, ale přesto mi důležitější připadá být zdravý, mít fajn lidi kolem sebe a umět se radovat z maličkostí, protože to sice zní jako klišé, ale zažil jsem už v životě tolik krizí, že těchto zdánlivě banalit si strašně vážím,“ tvrdí Šimek.

A přidává slova o tom, jak na tom byl kolikrát zle.

„Kolegům, kteří nemají existenční starosti, to moc přeju a opravdu jim to nezávidím. Sám jsem ale kolikrát neměl co jíst a na účtu byl v minusu. Zažil jsem i exekuci. Někdy by mi i hodně nízká výplata špatně ohodnocené prodavačky připadala vůči tomu, co jsem sám vydělal, jako královská,“ přiznává.

„Tahle práce je nádherná, neměnil bych, je ale pravda, že žít takový život je nesmírně psychicky náročné. Umělci žijí celý život v nejistotě a ve strachu, zda se uživí, a zda to, co dělají, se lidem bude líbit,“ přidává Šimek s tím, že se to bohužel zdaleka netýká jen jeho.

O tom, že šoubyznys někdy bývá navoněná bída, mluvil už v šestidílném dokumentu České televize Světský.

„Ve skutečnosti si nemám na nic stěžovat, proti ostatním se mám ještě relativně fajn. Přesto se sám sobě divím, kde pořád dokola beru energii zvedat se ze země a fungovat dál. Třeba kvůli každému klipu nebo desce musím mít jako většina mých kolegů štěstí a čuch na dobré lidi, kteří mé projekty finanční podpoří. Jinak by asi nic nevzniklo,“ dodal na závěr své zpovědi Šimek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám