Hlavní obsah
Článek

Oblékáním i některými písničkami minimálně dříve připomínal devadesátky, někdy i osmdesátky a sedmdesátky a sem tam i sovětskou kulturní frontu. A už asi chápeme proč! Česká televize od šestého září vysílá šestidílný dokument Světský o lidech od cirkusů a kolotočů, mezi něž ale patří i skladatel Ivety Bartošové!

Řeč je o Jarkovi Šimkovi (50), zpěvákovi, producentovi a právě i skladateli. Jeho životu se štáb České televize věnoval devět měsíců již v době, kdy mu „praskla cévka v mozku“ a začal se přehnaně věnovat zdravému životnímu stylu a posilování.

„Táta byl ze světské rodiny, ta dodnes jezdí s pouťovými atrakcemi, už odmala jsem proto chtěl v této tradici taky pokračovat,“ řekl Super.cz Jarek.

„Jako malý jsem chtěl dělat taky artistu. Pak jsem ale jednou zkoušel udělat salto a spadl jsem tak nešťastně, že jsem měl vyražený dech, otřes mozku a naraženou páteř. Proto mě to přešlo,“ přidal chlapík.

S natáčením váhal kvůli kouzlu střihu. „Nakonec je ale dobře ukázat lidem, že život umělců v Česku vůbec není růžový. Někdy je ta sláva míň jak polní tráva a nebýt dřiny a sem tam bídy, nevím ani, že jsem,“ smál se Šimek, který se v dokumentu nevyhýbá ani svému obdivu k Rusku a také se mu tehdy hatily všechny plány kvůli zranění ruky.

„Na nic jsem si tam nehrál a byl upřímný. Některé názory se za tu dobu změnily a stejně tak to bylo s projekty, na kterých jsem dělal. Dnes jsem na tom podle mě z profesního hlediska zase o dost líp,“ dodal týpek, který v poslední době slaví v hitparádách úspěch s písní Svatební.

Štábu Marka Dušáka ale může být vděčný za to, že kvůli natáčení opět navázal vztahy s velkou částí své početné rodiny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám