Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Na sociální sítě donedávna dával jednu „vystajlovanou“ fotku za druhou, chlubil se vzhledem, svaly a pekáčem buchet, který si před rokem překvapivě vyrobil. Mnozí mu hádali o patnáct let méně. Zpěvák a skladatel Jarek Šimek (50), který si vždy na svém zjevu zakládal, si ale nedávno sáhl na psychické dno a je to na něm poznat. „Potřebuji odbornou pomoc,“ přiznal nám.

Bývalý skladatel Ivety Bartošové prochází složitým obdobím. „Jestli jsem byl na patnácti procentech stavu, jaké kdysi prožívala Iveta, musím ji zpětně obdivovat, jak se to přesto snažila zvládat,“ svěřil se Super.cz Šimek, který odhodil i masku stále dokonalého Supermana a na sociální síti se pochlubil fotkou z dnů, kdy mu bylo nejhůře. Vypadal opravdu hrozivě.

A jak všechny jeho problémy nastaly? „Čím jsem starší, hůře zvládám stresy, bohužel jsem i taková povaha, že si absolutně nedokážu zorganizovat práci ani soukromý život. Neumím lidem říci ne, naložím si toho moc, pak nestíhám a dostanu se do kolotoče, kdy honím termíny, lidé na mě tlačí, a začíná být všechno špatně. Když to přesáhne únosnou mez, prakticky se rozsypu, nejsem schopný nic dělat, zažívám pocity zbytečnosti, marnosti, trpím velkými pocity úzkostmi, tlaky v hlavě i v očích. V nejhorším období jsem byl třeba ve fitness centru a vůbec jsem nevěděl, že tam jsem a cvičím. Ty stavy se bohužel v poslední době vrací čím dál častěji,“ přiznal nám Jarek.

Lékaře doteď odmítal s tím, že pod vlivem prášků by nemohl tvořit, okolí ho však nutí, že musí o odbornou pomoc požádat dřív, než bude pozdě.

„Neumím vypnout, relaxovat, teď jsem se aspoň dokopal k tomu, že odpočívám šprtáním angličtiny,“ tvrdí Šimek s tím, že by byl nerad, kdyby jeho zpověď někdo bral jako stěžování si, protože prý moc dobře ví, kolik lidí psychickými potížemi trpí, a často mnohem horšími.

„Rozhodl jsem se s tím opravdu něco dělat. Odstřihnu se od lidí, s kterými se mi nespolupracuje dobře, z nichž mám pocit, že mě vysávají. Musím konečně vyřešit své finanční problémy, které bohužel souvisí s mým přístupem k životu i s tím, že mě řada lidí zneužila. A byl bych moc rád, kdyby se mi podařilo odbourat mé jediné vážné závislosti: piju hodně kafe a kouřím. Alkohol ani drogy jsem nikdy nezneužíval, tyhle věci mě míjejí,“ dodal umělec s tím, že dokud nepobíhá polonahý po Václaváku a nevyvolává starověká božstva, možná to s tím šploucháním na maják u něj není ještě tak špatné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám