Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mezi komiksovými antihrdiny bychom opravdu jen těžko hledali někoho oblíbenějšího, než je šílený Joker. Na filmovém plátně tento psychopat ožil poprvé už v roce 1966 díky herci Cesaru Romerovi.

Romerův velmi důstojný výkon však v roce 1989 zazdil Jack Nicholson (81), kterému role maniaka padla jako ulitá. Po něm si na roli bláznivého klauna dlouho nikdo netroufl a příležitost znovu ožít na filmovém plátně dostala postava až díky herci Heathu Ledgerovi (†28).

Ledger nejen že předvedl nepřekonatelný výkon, za který posmrtně získal Oscara, ale zároveň se údajně do role vžil natolik, že přispěla k jeho psychickým potížím, které se mu staly osudnými. Po Ledgerově výkonu se až v roce 2016 role Jokera zhostil Jared Leto (52), a to ve filmu Sebevražedný oddíl.

Leto bohužel ve snímku nedostal moc příležitost předvést, co umí, a mnozí jej dokonce kritizovali. Na jeho obranu je třeba podotknout, že po Ledgerově oscarovém výkonu bude kritizován patrně každý. Jak se s rolí Jokera popere nově zvolený Joaquin Phoenix (43), bude přinejmenším zábavné sledovat.

Ten se má jako Joker objevit v kinech už v příštím roce, a to ve filmu, který pojednává o původu samotného klauna a ukáže divákům tuto narušenou postavu údajně i v jiném světle. Nevíme, jak vy, ale my už se nemůžeme dočkat. Mezitím se můžete podívat v naší galerii, jak se postava Jokera během let proměnila.

Reklama

Další články

Načítám