Hlavní obsah
Článek

Ještě víc než měsíc si musíme počkat na výsledky klání popularity Český slavík Mattoni. Karel Gott (†80) už ale sbírá ocenění dříve. Zpěvák byl hlavní hvězdou již desátého ročníku předávání hudební ceny nejstarší diskotéky v českém rozhlasovém éteru Noční proud. Zde získal speciální cenu Legenda desetiletí za nejčastěji bodujícího interpreta minulých ročníků.

„Mimořádně si vážím Legend Nočního proudu, tedy cen, které jsem během uplynulých deseti let v různých kategoriích této ankety převzal. Už proto, že o těchto trofejích rozhodují diskžokejové, tedy lidé, kteří mají k populární hudbě blíž než blízko. Za to, že do svých nočních diskoték na rozhlasové Dvojce zařazují právě mé písně, jim samozřejmě moc děkuji. Stejně jako za ty dvě ceny, které jsem dneska večer získal,“ řekl k ocenění zpěvák Karel Gott, jenž byl oceněn i za výstavu My Life!

Jako zpěvák roku byl oceněn Janek Ledecký (61), zpěvačkou roku se stala Věra Martinová (64). Za celoživotní dílo byla oceněna textařka Jiřina Fikejzová a uděleny byly i tři ceny in memoriam - Petru Hapkovi, Věře Špinarové a Ivu Pavlíkovi.

Reklama

Další články

Načítám