Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To, že je muzikant Janek Ledecký (61) autorem již tří muzikálů, samozřejmě víme. Překvapil nás ale, když prozradil, že už napsal čtyři filmové scénáře. Tři se nerealizovaly, o to, aby ten čtvrtý opravdu vstoupil do reality kinematografie, momentálně bojuje.

"Vykoupil jsem práva na životní příběh amerického snowboardisty Vica Wilda. Po mnoha peripetiích a náhodách se stalo, že v Soči na olympiádě vyhrál dvě zlaté medaile pro Rusko. Je to famózní americko-ruská love story mezi ním a ruskou mistryní světa Alenou Zavarzinou. A pak je to ještě o otázce, co všechno člověk obětuje, aby dosáhl svého snu," prozradil nám děj příběhu Janek.

Rusko-americká koprodukce mu ale asi neklapne. "Se synopsí jsme oslovili několik zahraničních produkcí, protože je to náročná látka. Máme rozjednané asi tři, ale vypadá to, že to nakonec dopadne na evropskou. Pro Američany je to malinko bolestné a ani Rusové z toho nevyjdou dobře. Každému, jak si zaslouží. Říkám to na férovku," pokračoval v líčení svých plánů.

Tak doufejme, že to dopadne lépe než s jeho předchozími scénáři. "Nebyly realizované, i když už moc nechybělo. Vždycky jsem k tomu dělal zároveň i muziku. K prvnímu scénáři to bylo album Na ptáky jsme krátký, ke druhému Právě teď a ke třetímu Některý věci jsou jenom jednou," vyprávěl.

"Ty filmy už byly ve stadiu týden před klapkou, ale to byly doby, kdy to vypadalo, že peníze už jsou napevno domluvené. Ale ukázalo se, že neexistují nebo neexistují ti lidi, anebo mezitím zbankrotovali," pokračoval.

"Jeden ten film měl být s Jaroslavem Brabcem, druhý s Karlem Kachyňou. Bohužel k tomu nedošlo, ale rozepsaný jsem dobře," ujistil nás o svých bohatých scenáristických zkušenostech Ledecký.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám