Hlavní obsah
Článek

Přestože to tak na první pohled nemusí vypadat, Petr Kolář (56) je z gruntu klidný a mírný člověk a konflikty nevyhledává. Nyní ale dostal za úkol zahrát člověka, který vlastníma rukama zardousí ženu. 13. února příštího roku si zahraje a zazpívá roli Othella v muzikálu Janka Ledeckého (61) Iago.

„Naposledy jsem dělal s Jankem před deseti lety Galilea, kdy jsem hrál Giordana Bruna. Byl jsem moc rád, že si na mě vzpomněl i při této práci," svěřil se Kolář. Pravda je taková, že zpěvákovi tvůrci muzikálu roli vytvořili takřka na míru. „Byl jsem osloven před rokem a půl, kdy Janek s touto myšlenkou přišel," říká Petr.

Role Othella je spojená s žárlivostí jako párek s rohlíkem. Oplývá zpěvák touto špatnou vlastností, nebo ji bude muset zahrát? „Vůbec nejsem žárlivec od přírody. Žárlivost není dobrá vlastnost pro vztah. Budou tam tvrdé scény, kdy zaškrtím Desdemonu, to by mi mohlo jít."

Ztvárnění Othella Ledeckého bude odlišné od originálu. Děj se bude odehrávat v současnosti a původně benátský mouřenín Othello nebude černé pleti. „Jsem moc rád, že mě nikdo nenutí se natírat krémem na boty, a nejsou ani tendence, abych si oholil hlavu podle původní předlohy," těší se na novou roli Kolář, ale neznamená to, že ho zároveň nejímají přirozené obavy: „Bylo mi řečeno, že tam bude pár tanečních čísel. O mně je známo, že nejsem kdovíjak velký tanečník. Myslím, že se to ale zvládne. Těším se na práci s americkým režisérem Robertem Johansonem. Je to hrozně fajn člověk a jsem rád, že jsem se mu do té role líbil."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám