Hlavní obsah
Článek

Umělci by měli dělat umění a ne remcat do politiky! To si asi myslí zpěvák Janek Ledecký (61), který se jindy zdaleka vyhýbá skandálům, tentokrát ale naprosto cíleně útočí proti Dagmar Havlové (71), Lucii Bílé (58) a dalším známým osobnostem. Mluví o hysterii a pitomostech a nedostatečném vzdělání, které jim neumožňuje chápat souvislosti. Důvod? Kvůli tomu, že se prý zmíněné dámy s ostatními umělci pouští do boje za něco, o čem nemají ani páru.

Janek Ledecký bývalé první dámě a nejslavnější české zpěvačce (plus dalším osobnostem, jež se podepsaly pod veřejnou výzvu) vyčítá, že podporují okrádání, když žádají, aby byl schválen zákon, na jehož základě církvím připadne majetek v hodnotě 134 miliard korun.

„Neprostudovali jste si to. Hodně byste pochopili, kdybyste si přečetli dějepis pro základní školu. Příště, než se někam podepíšete, dejte si tu práci zjistit, komu a za co svými jmény posloužíte,“ zlobí se Ledecký na umělce.

Zpěvákovi vadí, že obří finanční prostředky mají v době, kdy není ani na důchody, dostávat církve, které přitom před rokem 1989 neexistovaly, takže u nich není potřeba narovnávat křivdy minulého režimu. Podle něj počet věřících za posledních dvacet let klesl na jednu čtvrtinu a kdyby zákon prošel, spadla by velká část majetku národa do rukou několika málo soukromých skupin, jejichž morální kredit prý prudce klesá.

Související témata:
Církevní restituce

Reklama

Další články

Načítám