Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

V Hollywoodu už byly vyhlášený nominace na Oscary, na něž si zuby brousí Nicole Kidman, Meryl Streep, Natalie Portman či Emma Stone. Odvrácenou stranu Hollywoodu však představují anticeny Zlaté maliny, o něž bude letos proti své vůli usilovat řada věhlasných jmen.

Favoritem na Oscara za mužský herecký výkon v hlavní roli je Cassey Affleck s Místem u moře. Jeho slavnější bratr Ben Affleck (51) ovšem neměl příliš šťastný rok. Jeho ambiciózní projekt Pod rouškou noci pohořel, přestože jej herec sám režíroval stejně jako oscarové Argo. Ben navíc selhal také jako nový představitel Batmana a za roli netopýřího muže získal nominaci na Zlatou malinu.

Film Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti se moc nepovedl a na anticenu jsou tak nominování i Henry Cavill jakožto druhý komiksový hrdina a Jesse Eisenberg za roli padoucha Lexe Luthora. Batman se Supermanem mohou anticenu navíc získat také jako nejhorší filmová dvojice.

Ostudná cena hrozí i Julii Roberts (56). Držitelka Oscara za Erin Brockovich šlápla vedle s komedií Svátek matek. Stejný obrat poznal i Jared Leto (52). Drama Klub poslední naděje mu přineslo Oscara, teď je na anticenu nominován jako Joker ze Sebevražedného oddílu.

Do dějin kinematografie se loni pozitivně nezapsal ani Johnny Depp (60), který se nelíbil jako Kloboučník ve filmu Alenka v říši divů: Za zrcadlem. V nominacích figuruje i Jane Seymour (73) alias Doktorka Quinnová. Ta z nepochopitelného důvodu přijala roli v komedii Padesát odstínů černé, což je parodie na Padesát odstínů šedi. Originál přitom loni získal Zlatou malinu za nejhorší film.

Reklama

Další články

Načítám