Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Britská herečka Jane Seymour (63) si v 90. letech získala diváky jako sympatická doktorka Quinnová v seriálu z období osídlování amerického západu. O dvě desetiletí později téměř nezestárla.

Představitelka oblíbené lékařky se v seriálu Doktorka Quinnová poprvé objevila v roce 1993 a hrála v jeho 149 epizodách, které byly odvysílání v letech 1993 - 1998. Herečka se během jeho natáčení seznámila s režisérem Jamesem Keachem, s nímž má devatenáctiletá dvojčata Johna a Kristophera. Manželství ovšem loni v dubnu skončilo rozvodem.

Jane Seymour se proslavila dávno předtím, než se jako doktorka Quinnová objevila na televizních obrazovkách. Už v roce 1973 ji pánové obdivovali v bondovce Žít a nechat zemřít, kde dělala společnost Rogeru Mooreovi. Touto rolí se zařadila mezi filmové sexsymboly Ursulu Andress, Britt Ekland či Dianu Rigg.

Kariéra známé herečky je mimořádně bohatá. Na kontě má přes stovku filmových i televizních projektů a režiséři pro ni mají slabost i po šedesátce. Jane Seymour si totiž udržuje výstavní postavu a její úsměv září stejně jako před lety. Hereččiny aktuální snímky jsou z Londýna, kde oblékla červené šaty a na ulici se předvedla jako nestárnoucí hvězda první velikosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám