Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Kariéru zahájily hluboce v minulém století, ve společnosti jsou však dodnes vítanými hosty. Podívejte se na herecké legendy, pro něž není pokročilý věk žádnou překážkou. Ne každá z nich však sází na přirozenost.

Dokonalou ukázkou zralé ženy, která nemá potřebu válčit s časem plastickými operacemi je Susan Sarandon (77). Hvězda filmů Čarodějky z Eastwicku, Thelma a Louise či Mrtvý muž přichází měla vždy slabost pro mladší partnery, což si vzhledem ke své vizáži může dovolit dodnes. I po sedmdesátce sází na napěchovaný dekolt a vypadá skvěle.

O rok starší Goldie Hawn (71) dodnes chodí v triku bez podprsenky a úspěšně popírá svůj věk. Její úsměv sice není úplně přírodní, ale vráskám se nebrání. Slavná komička, známá z filmů Smrt jí sluší či Vojín Benjaminová, sekla s herectvím v roce 2002. Letos ji čeká velký comeback s komedií Dámská jízda.

Helen Mirren (78) dostala v roce 2007 Oscara za roli královny Alžběty II., kvůli níž ji maskéři museli udělat starší. Zasloužilou panovnici ztvárnila tak přesvědčivě, že si ji diváci zařadili do stejné věkové kategorie. Helen Mirren je přitom šmrncovní dámou sledující módní trendy, která se nebránila ani natáčení adrenalinové jízdy Rychle a zběsile 8.

Naprostým unikátem své věkové kategorie je Jane Fonda (86), jejíž věk v prosinci dosáhne osmdesátky. Herecká legenda se na stříbrném plátně objevila už v 60. letech minulého století a dodnes okouzluje svým půvabem. Kdykoliv se objeví ve společnosti, i o generaci mladší ženy blednou závistí.

Obdiv sklízela i Raquel Welch (76), jíž se zachtělo omládnout pomocí plastických operací. Lékaři na její tváři odvedli slušnou práci, s přibývajícím věkem ale začíná připomínat voskovou figurínu. V tomto případě přílišná snaha o mladistvější vzhled dopadla kontraproduktivně.

Která herečka je po sedmdesátce nejatraktivnější?
Susan Sarandon
50,8 %
Goldie Hawn
1,7 %
Helen Mirren
7,4 %
Jane Fonda
25,2 %
Raquel Welch
14,9 %
Celkem hlasovalo 29595 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám