Hlavní obsah
Článek

Když jsme si s herečkou Janou Šulcovou (†76) začali povídat o filmu, v němž hrála, lekla se, že zase chceme vytahovat nezapomenutelnou komedii S tebou mě baví svět. Nás ale zajímal snímek Kobry a užovky, který je nominován i na ceny Český lev, které se budou předávat tuto sobotu.

Potkali jsme se na výstavě kreslených vtipů Vladimíra Jiránka, kam se Jana, která byla jednou z kmoter, parádně vyfikla. V kožených kalhotách a vysokých holínkách vypadala trochu jako domina a opravdu jí to seklo. V devětašedesáti se toho nebojí.

"Jsem na ten film strašně pyšná, protože se na něm také podílím. Hraju maminku bratrů Hádkových, není to velká role, ale významná. Do téhle chvíle jsem o tomhle filmu neslyšela zápornou ani předložku. Moc mě těší, že má čtrnáct nominací na Lva," svěřila Super.cz.

"Samozřejmě se na předávání cen chystám, dokonce jsem měla róbu ještě předtím, než jsem dostala vstupenky. Trochu mě znervózňovalo, když moje dcera potkala Lenku Krobotovou, která říkala, že už dávno lístky má. Ale nebála jsem se, že by mě nepozvali," řekla nám.

Myslí si herečka, že ji ještě tak zajímavý a úspěšný film někdy potká? "Víte, nesmíte nic očekávat. Čím víc si člověk něco přeje, tím se od něj splnění těch přání vzdalují. Radši nic nečekám a nedokážu si představit, že bych seděla a čekala, až přijde úžasná role. Je tolik faktorů, které ovlivňují, zda ten film bude dobrý," myslí si.

Kromě zmíněného snímku můžeme Janu Šulcovou vidět i v divadle. "Mám divadelní skupinu Famílie, producentka je moje dcera Rosálie, výtvarnice moje dcera Tereza. Máme tři představení - Velký holky nepláčou, Lhář, kde hraje třeba Vašek Kopta, a Zelňačka," zve diváky Šulcová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám