Hlavní obsah
Článek

Bratři Kryštof a Matěj Hádkovi patří k našim nejpopulárnějším hercům. Režisér Jan Prušinovský proto neváhal a oba dva obsadil do svého nového filmu Kobry a užovky, kde si oba bráchové zahráli sourozence i na filmovém plátně.

O to lépe se jim společně hrálo. Mladší z bráchů Kryštof Hádek (42) je divákům znám například z filmů Tmavomodrý svět či Tři sezóny v pekle, kde za roli Egona Bondyho získal Českého lva.

V Kobrách a užovkách hraje nezodpovědného feťáka, který žije s matkou, jež svůj zpackaný život utápí v alkoholu. Tu si zahrála herečka Jana Šulcová (†76), na níž se maskéři opravdu vyřádili a udělali z ní hodně zanedbanou ženu.

Také Kryštof Hádek musel kvůli roli narkomana Kobry změnit image. Diváci ho ve filmu uvidí s fialovými vlasy, na což jeho fanynky nejsou úplně zvyklé.

„Nábožensky založené spolužačky si po Tmavomodrém světě plakát s obličejem Kryštofa Hádka pověsily nad postel jak vzor katolických ctností. A najednou se tento obraz křesťansky vzorného Kryštofa promění v Kobru,“ popsal Kryštofovu proměnu scenárista Jaroslav Žváček.

S obsazením populární bratrské dvojice byl spokojen i režisér Jan Prušinovský. „Obsazení bratrů Hádkových jsem vnímal jako obrovskou příležitost, protože určité nuance vztahu hlavních hrdinů jsou schopni vytvořit pouze skuteční biologičtí bratři,“ míní režisér.

Vedle bratrů Hádkových a Jany Šulcové si v dramatu zahráli i další mladí muži, Jan Hájek a David Máj, zatím známí spíš z divadelního prostředí, stejně jako osudová žena v podání Lucie Žáčkové.

Reklama

Další články

Načítám