Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patří mezi herečky, které nemají problém změnit kvůli roli svůj vzhled. Na domovské scéně Divadla Na zábradlí Jana Plodková (42) mění kostýmy jako na běžícím páse. Kostymérky a maskéry na sobě nechá vyřádit i ve filmu. V pohádce Hodinářův učeň se kupříkladu nechala zošklivit. V posledním celovečerním snímku Gump - pes, který naučil lidi žít dostala tmavou paruku a navíc její tělo krylo velké umělé tetování. Ve snímku hraje Plodková dívku Kristýnu, která je obětí domácího násilí. Drsný odraz osudu chtěli nejspíš tvůrci umocnit právě tetováním.

S obrázky po těle musela Jana vydržet i v soukromí. „Točili jsem dva dny za sebou. Jeden den to na mě nalepili a já si to nechávala do druhé dne. Chodila jsem s tím venku. Druhý den jsem si to nechala jen dolepit a dokreslit ty části, které přišly k úhoně,“ vysvětluje Super.cz Plodková.

Zajímavé je, že oblíbená herečka nemá ve skutečnosti žádné tetování. „Ani po této zkušenosti bych vůbec neměnila. Nikdy jsem neuvažovala o tom si něco nechat vytetovat,“ říká Jana a jedním dechem dodává: „Je to spojené s tím, že se bojím jehel. Nenechala bych si něco píchat pod kůži. V mé práci je zároveň jednodušší nemít na těle nic.“

Zmíněný film vypráví o přátelství mezi psy a lidmi. Plodková ale patří do skupiny lidí, kteří preferují spíše kočky. „Kocoury máme z praktického důvodu. S ohledem na naši práci bychom já ani můj partner nezvládali péči o psa. Kočka je samostatný tvor, takže když jedeme někam na víkend, tak zůstává doma moje sestra a já jsem víc v klidu,“ říká Jana Plodková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám