Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vyhlášení filmových cen Český lev se letos koná v pražském Rudolfinu ve stínu stále sílící pandemie koronaviru. Opatření proti koronaviru se dotkla i samotného vyhlášení, které nebylo zrušeno, ale logicky bude letos úplně jiné. Na bujaré večírky mohou herci a filmoví tvůrci zapomenout.

Netočily se ani nové spoty k Českým lvům, kde každý rok účinkují známí herci. Na vyhlášení Českých lvů tak upozorňují spoty z loňského roku, kde účinkovali Karel Roden (61), Jaroslav Plesl, Jana Plodková (42) a Jenovéfa Boková. Výhodou je, že posledně dvě jmenované herečky, aniž by to loni tušily, jsou na Českého lva nominovány - Jenovéfa Boková získala nominaci za film Herec, Jana Plodková pak za snímek Bábovky. Spoty tak působí aktuálně.

Karel Roden, Jaroslav Plesl, Jana Plodková a Jenovéfa Boková ve spotu k Českému lvu

Přímý přenos z vyhlášení Českého lva se koná v sobotu večer za přísných protipandemických opatření. Jak bude slavnostní večer vypadat?

Na začátku roku byly ještě plány na předávání cen Český lev velice optimistické – počítalo se s tím, že tento svátek českého filmu proběhne víceméně tak, jak jsme zvyklí. Později se pořadatelé museli uchýlit k tomu, že na předávání budou moci dorazit pouze nominovaní a vybraní novináři, ale bez účasti diváků. Nakonec byla odvolána i většina novinářů a fotografů, zúčastnit se tak mohou pouze nominovaní za podmínky negativního testu na covid-19, a to bez jakéhokoliv doprovodu.

Aby byl přímý přenos na televizních obrazovkách divácky atraktivní, zrodil se úplně jiný koncept. Natáčet se bude na několika místech krásného paláce Rudolfina, a tak se diváci prostřednictvím televizních obrazovek podívají i na místa, která běžně v přenosu u tradičního předávání neuvidí. Paradoxně by tak vyhlášení cen mohlo být pro diváky u televizních obrazovek atraktivnější, byť v hledišti neuvidí tolik známých tváří jako obvykle.

Přímý přenos z předávání filmových cen Český lev začne již potřetí pod moderátorskou taktovkou Václava Kopty (58), a to v sobotu ve 20 hodin na České televizi.

Reklama

Další články

Načítám