Hlavní obsah
Článek

Finále StarDance herečka Jana Plodková (42) nevzdala a odtančila ho i s čerstvou sádrou na zápěstí, které si zlomila při tanečním tréninku. Teď jsme ji konečně potkali bez téhle ozdoby. "Sádru už mám čtrnáct dní dole, teď mám rehabilitace a dávám ruku dohromady," řekla nám Jana.

"Měla jsem ji klasicky šest týdnů. Teď chodím jednou týdně na takovou vířivku a za panem doktorem, který mi s tou rukou cvičí a já s ní cvičím i doma sama. A včera jsme měli s Míšou první vystoupení a docela to šlo," svěřila, že si poprvé od finále taneční soutěže zatančila bez sádry.

K velkým tréninkům ovšem nebyla možnost. "Jen jsme den předem naše tance oprášili. Docela jsme si to pamatovali, takže to bylo v pohodě," mínila.

Protože jsme se setkali na akci účastníků charitativního projektu Díky tanci, který proběhne 5. dubna v Lucerně, zajímalo nás, jaké tance budou mít s tanečníkem připraveny tam. "Ještě přesně nevíme, dali jsme jich na výběr několik a bude záležet na Jitce Schneiderové (51) a Marku Dědíkovi (40), kteří to pořádají, co se bude dramaturgicky hodit. Nám je to docela jedno," krčila rameny Plodková.

"Holírnu" si Jana z tanečních vystoupení dělat nehodlá. "Budeme tančit jen tak občas pro radost, aby nám ta radost z toho nezmizela," vysvětlila. Její kolega ze StarDance Ondřej Bank, jenž se akce Díky tanci má také účastnit, prohlásil, že už bude tančit jenom pro charitu, anebo doma. A jak to má Jana? Naučila svého partnera optika Filipa Žilku také nějaké taneční kroky?

"My úplně plesové typy nejsme, takže pokud s Filipem tančíme, tak je to náš domácí volný styl. To znamená, jak nám tělo dovolí a jak se mu chce. Je skvělé, že v tom nejsou žádná pravidla ani kroky a hýbeme se, jak chceme," smála se.

Momentálně můžeme Janu Plodkovou vídat hlavně na divadelních prknech. S Divadlem Na zábradlí hostují, protože jejich domovská scéna je v rekonstrukci, v Divadle Komedie. "Pokud jde o film, tak ještě nevím, kdy bude mít premiéru náš film Absence blízkosti, a pak mě čeká natáčení pro internetovou televizi, takže je toho docela dost," vypočítala.

Reklama

Další články

Načítám