Hlavní obsah
Článek

Iva Janžurová (82) má po svém režijním debutu, ujala se představení jedné z pozdních her Tennesseeho Williamse Báječná neděle v parku Creve Coeur. Do menší role rozklepané stařenky obsadila i samu sebe, ve skutečnosti ale srší energií.

"Myslím, že se to lidem líbilo, už mi jich to pár řeklo, tak doufám, že to bude hezké a teprve se pořádně rozjedeme, protože premiéra je vždy plná nervozity," věří paní Janžurová. "I to zkoušení bylo báječné," byla nadšená herečka.

A proč se sama rozhodla přidělit si jednu z rolí a neoslovila jinou herečku? "Tak já budu zároveň vykonávat dozor a jezdit po zájezdech a myslela jsem si, že tam k tomu taky tak trochu patřím a ta role není velká, takže ji udělám levou zadní," smála se.

Režií si Iva Janžurová teprve nakročila do nových oblastí tvorby, nyní píše vlastní divadelní hru. "S Janou Paulovou (69), se kterou hru píšeme, jsme si tam samozřejmě také napsaly role. Je to crazy komedie a slíbil nám to režírovat Šimon Caban. Pustíme se do toho někdy v půlce příští sezóny," prozradila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám