Hlavní obsah
Článek

Po dvou cenách za celoživotní dílo - z TýTý a karlovarského filmového festivalu - se herečka Iva Janžurová (82) rozhodně na odpočinek nechystá. Natočila několik filmů, má před premiérou nového představení, na jehož plakát se nechala zvěčnit zabalená jen v dece od fotografa mužských aktů Roberta Vana, a spolu s kolegyní Janou Paulovou (69) píší novou hru.

"Ale při studování hry Božská Sarah jsem zapochybovala, zda budu ještě dál pokračovat, protože je to daleko náročnější, než jsem si představovala. Teď je důležité, abych to zmákla, a když to úplně špatně nedopadne, tak to platí a budu pokračovat, jak o sobě tvrdím. Ale když to dobře nedopadne, může to být moje poslední divadelní představení," pochybuje o sobě trochu herečka.

Hra je o posledních dnech slavné herečky Sarah Bernhardt, kdy spolu se svým tajemníkem píše memoáry. Ty své ale prý Iva Janžurová hned tak psát nehodlá. "Mám spoustu nabídek, ale nemůžu se k tomu dostat. Když bych si k tomu měla sednout, vzpomenu si, že mám rozepsanou hru s Janou Paulovou a daleko víc mne zajímá pokračovat v té hře. A pak se stejně najdou lidé, kteří to o mně někde za bukem napíšou, seřadí fakta, sepíší úryvky z různých kritik a pak podepisují knížku," svěřila s tím, že jí to ale vůbec nevadí. "Můžu být klidná, že něco tady na papíru bude. A navíc o mně píší mnohem lichotivěji, než bych to pojala já," svěřila.

Chtěli jsme tedy vědět aspoň to, jakou hru mají spolu s Janou Paulovou rozepsanou. "Rozhodly jsme se, že si napíšeme komedii. Už ji máme nějak rámcově vymyšlenou. V únoru si chceme udělat deset dnů volna a budeme rozhodnuté tam něco napsat. Tak to snad nějak dopadne, anebo se rozhodneme, že si to chceme jenom užít," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám