Hlavní obsah
Článek

Hypotéka se neptá a v divadlech, i v těch soukromých, jsou platy relativně bídné. Není divu, že herci jen málokdy odmítnou nabídku, aby si zahráli v seriálu. Je to sice kolbenka, kde musí být často ráno na place i před šestou hodinou, aby je maskéři stačili nalíčit, ovšem rozhodně zalepí díru v rodinném rozpočtu.

Nejinak je to i v seriálu Vinaři, který natáčí TV Prima už pět měsíců. Podle zdroje deníku Aha! se to nejvíc vyplatilo herci Václavu Postráneckému. Ten si za necelého půl roku vydělal 1,7 miliónu korun, oproti seriálu na Nově Doktoři z Počátků bere za den o 5 tisíc korun víc a takových natáčecích dnů má v měsíci jako vinař Bedřich Pavlíček po dvaceti.

Důvody ke stížnostem ale nemají ani další protagonisté. Pavel Liška jako farář Miroslav Tomica přispěje do rodinného rozpočtu částkou 1 050 000 korun, Tereza Kostková (47), Jitka Smutná a Hynek Čermák 975 000, manželé Tomáš Matonoha (53) a Lucie Benešová (49) mají oba 900 000 korun, čímž zajistí svým čtyřem dětem slušný standard.

Ale i představitelé menších rolí nebo naprostí seriáloví začátečníci si prací na Vinařích velmi slušně vydělají. Jana Paulová (69) tak měla například za 30 natáčecích dnů 360 000 korun, Karel Roden (61) za pouhé dva dny 38 000, to Václav Kopta dostal za stejný počet dní o deset tisíc korun méně. Nováčci Jan Brožek a Anna Fialová mohou být spokojení se 420 000 korunami, jejich kolegové Alžběta Vaculčiaková a Tomáš Materna mají vyděláno zatím po 350 000.

Reklama

Další články

Načítám