Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nová česká komedie Prázdniny v Provence se odehrává ve Francii a drží se osvědčeného hesla, které si právě se sladkou Francií spojujeme - víno, ženy zpěv. Šarmantní dámu s jiskrou v oku hraje ve filmu Jana Krausová, která v jedné ze scén svádí Kryštofa Hádka dokonce s odhalenými ňadry.

„Když jsme před natáčením s režisérem Michálkem o roli mluvili, naznačoval mi, že něco podobného bude ve filmu chtít. Říkala jsem: ‚Vladimíre, dobře, tu roli vezmu, ale scénu věšení prádla musíš nějak vymyslet, to já dělat nebudu,‘ “ vzpomíná Jana Krausová (70).

Po vzoru většiny slavných hereček má proto Jana Krausová v odhalené scéně svůj dubl. „Je to letní komedie z Francie, trocha nahoty do ní patří,“ říká režisér Michálek, který natočil slavné filmy jako Amerika nebo Je třeba zabít Sekala. „Eva Leimbergerová, která ve filmu hraje, nám na místě pomáhala s překladem a s komparzem a říkala, že nám prsa sežene. Je to takový až lyrický záběr a Jana i Francouzka, kterou Eva domluvila, s ním v téhle podobě souhlasily,“ dodal.

„Myslím, že to dopadlo krásně. Přemýšlím, že si od produkce vezmu na tu holku číslo, třeba se mi bude ještě někdy hodit,“ dodává s nadhledem Jana Krausová.

„Ve filmu hraju tetu Vojty Kotka (36), ke které tři kamarádi a hlavní postavy utečou do Francie. Žiju tam sama a najednou mám v domě tři mladý kluky a Vladimír do filmu dostal takové jemné napětí a otázku, jestli jednoho z nich svedu,“ říká ke své roli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám