Hlavní obsah
Článek

Fanoušci kapely Team drží smutek. Bubeník kapely Ivan Marček před nedávnem náhle zemřel. "Těžko popsat bolest, jakou cítíme. Jeho nejbližší rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast," píše Team na svých stránkách a od té doby se zprávy od kapely, jejímž zpěvákem je Paľo Habera (61), odmlčely.

Ale přes obavy fandů kapela nekončí, a dokonce vystoupí i na letním festivalu Benátská! v termínu, který byl avizován. Podle promotéra Team nakonec své jediné letní vystoupení v České republice odehraje. Na pódiu se objeví v pátek 25. července a za bicí soupravu se s nimi posadí Marcel Buntaj.

Zkušený slovenský hudebník, který spolupracoval například s Janou Kirschner (45) nebo Richardem Müllerem (62), je českým posluchačům známý rovněž z vystoupení s kapelou Elán na Letenské pláni v Praze. S muzikanty Teamu ho pojí dřívější přátelství. Například s kytaristou Dušanem Antalíkem hraje v jiném hudebním projektu Aeroc Therapy.

„Rádi bychom reagovali na časté mailové a telefonické dotazy, zda Team odehraje avizované vystoupení na Benátské. Od managementu jsme dostali zprávu, že vše platí. Samotná skupina z úcty k bývalému spoluhráči zatím žádné nové informace neposkytuje. Z Facebooku jsme se pouze dozvěděli, že řady Teamu na našem festivale kromě Marcela Buntaje na bicí doplní i mladý český talentovaný kytarista Matěj Morávek,“ říká Pavel Mikez.

Festival Benátská!, který letos zkrátil název z původního jména Benátská noc, dává letos prostor také oslavám výročí předních českých a slovenských kapel. „Koncertně u nás oslaví výročí třiceti let slovenští hosté Tublatanka a Zóna A, Slobodná Európa zase pětadvacet let. Další vystupující Chinaski mají letos dvacetiny. Stejně let na české scéně slaví i zpěvačka Anna K,“ vyjmenovává pořadatel festivalu Pavel Mikez.

Návštěvníci se budou moci těšit například na kapely Divokej Bill, Mandrage, Horkýže slíže, Mig 21, zpěváka Tomáše Kluse nebo Michala Hrůzu. Mezi dalšími ohlášenými česko-slovenskými umělci, se kterými Benátská! letos staví, jsou i Mňága a Žďorp, Krucipüsk, Vilém Čok, Vypsaná fiXa, Aleš Brichta, Visací zámek, Abraxas nebo Kreyson.

Reklama

Další články

Načítám