Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Jejich jména se dnes píší ve vzpomínkových memoárech i odborných publikacích zlatým písmem. Vladimír Menšík (†58), Jiřina Bohdalová (92), Jana Brejchová (84) nebo manželé Viktor (68) a Jana (67) Preissovi už dnes plným právem patří k hereckým legendám.

Vy se s námi můžete podívat na unikátní fotky, které už dávno zavál prach. Stylizované portréty, na které si můžou ještě pamětníci vzpomenout z titulních stránek časopisu Kino, ale nečekejte. Tady uvidíte hvězdy českého hereckého nebe na fotkách s jejich ratolestmi. Navíc ratolestmi, jejichž jména už dávno nejsou neznámá, protože se vydaly ve stopách slavnějších rodičů.

Simona Stašová (69), dcera Jiřiny Bohdalové a Břetislava Staše, čekala na ty pravé herecké příležitosti dlouho. Od okamžiku, kdy se objevila v kultovních Pelíšcích, nastal zlom v kariéře a dnes se Simona řadí k našim předním herečkám. Doma na polici oprašuje Thálii i Českého lva.

Tereza Brodská (55) se díky rodičům Vlastimilu Brodskému a Janě Brejchové pohybovala v hereckém prostředí od malička. První velkou hereckou příležitost dostala v Kachyňově seriálu Vlak dětství a naděje, v několika filmech se na konci osmdesátých let před kamerou dokonce sešla s mámou. Je dvojnásobnou držitelkou Českého lva a i před padesátkou vypadá jako holčička.

Martina Menšíková (50) je jediná ze čtyř potomků, která se vydala ve šlépějích slavného táty. V televizních filmech a seriálech se začala objevovat v osmdesátých letech. Její hlas můžete znát důvěrně z dabingu, za který získala i Cenu Františka Filipovského. Naposledy byla k vidění ve filmu Fotograf. V současnosti působí také jako zpěvačka ve skupině Alo Trio Band.

Také kroky Martina Preisse (42), který po boku rodičů od dětství nasával atmosféru divadla, vedly logicky na DAMU. Nějakou dobu působil v Národním divadle. Diváci si jej mohou pamatovat ze seriálů i dabingu. Zviditelnil se moderováním soutěže Chcete být milionářem?, kde střídal Vladimíra Čecha. Naposledy o sobě dal vědět v souvislosti s psychickými problémy.

Reklama

Další články

Načítám