Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Oceňovaný český režisér Vladimír Drha (70), který je podepsán například pod seriálem Velmi křehké vztahy (VKV), filmy Anglické jahody, Početí mého mladšího bratra nebo pod pohádkou O perlové panně, si poslední roky „užívá“ své s nejzákeřnější lidskou nemocí, s rakovinou. Kvůli ní přišel o půlku obličeje, nemůže polykat a skoro ani mluvit, výživu dostává několikrát denně přímo do břicha.

O režiséra se stará herec Filip Rajmont alias Otík z Ulice, kterému dal Drha roli třeba právě v tehdejším primáckém seriálu VKV nebo před lety v nováckém sitcomu Nováci.

„Drha je skutečně optimistický. Rakovina je definitivně pryč, musí už ale nadosmrti žít s určitými omezeními,“ dozvědělo se Nedělní Aha! od zdroje. Rejža prý dále kouří, na co ale už navždy musí zapomenout, je práce. Že by ještě někdy napsal scénář nebo režíroval, je prý myšlenka z říše fantazie.

Muž, pod jehož režijní taktovkou pracovala celá plejáda českých hereckých hvězd v čele s Janou Brejchovou (84), Danou Morávkovou (52) nebo Ondřejem Vetchým, po nálezu bulky v ústech prodělal přes čtyřicet chemoterapií. S rakovinou minimálně dočasně boj vyhrál, přišel ale o část obličeje. Lékaři zatím nedoporučují jeho rekonstrukci, organismus Drhy je na to prý příliš zesláblý.

Reklama

Další články

Načítám